Nezle ve Grip Nasıl Çabuk Geçer?

Nezle ve grip birbirine çok benzeyen ve benzer semptomlar gösteren iki hastalıktır. Bu sebeple halk arasında birbirine çok sık karıştırılan bir hastalıktır.
Nezle ve grip birbirine çok benzeyen ve benzer semptomlar gösteren iki hastalıktır. Bu sebeple halk arasında birbirine çok sık karıştırılan bir hastalıktır.

Nezle ve grip birbirine çok benzeyen ve benzer semptomlar gösteren iki hastalıktır. Bu sebeple halk arasında birbirine çok sık karıştırılan bir hastalıktır. Hatta nezle ve gribin birbirinden farklı olduğunu bilmeyen insanlar bile mevcuttur.

Ancak durum böyle değildir. Nezleye sebep olan yüzlerce virüs söz konusudur. Gribe ise influenza virüsü sebep olur. Sebep olan virüslerin yanı sıra belli başlı semptomlarda da farklılık gösteren iki hastalıktır. Örnek vermek gerekirse gripte boğaz ağrısı şiddetli olur ve ateş yükselmesi çok sık görülür.

Fakat nezlede ateş yüksekliği görülmez, boğaz ağrısı da daha hafif geçirilir. Burun akıntısı nezlede daha fazladır ve ana semptom gibi görülebilir fakat gripte de mevcuttur. Ayrıca bir kış içerisinde gribe yalnızca bir kez yakalanırsınız ardından bağışıklık kazanırsınız ve gelecek kışa kadar, virüs mutasyona uğrayana kadar hastalanmazsınız. Fakat nezleye sebep olan yüzden fazla virüs olduğunu söyledik bu sebeple tek bir mevsimde birden fazla kez nezle olabilirsiniz.

Nezle ve Gribe Yakalanmamak İçin Ne Yapılmalı?

Nezleye sebep olan virüs de gribe sebep olan virüs de çok sık çıkar karşımıza. Ancak bu etkenlere yoğun bir şekilde maruz kalma durumunda ve bağışıklığımızın çok da güçlü olmadığı durumda hastalığı geçirmeye başlarız.

Bu sebeple bu hastalıklara yakalanmamak için en önemli kural bağışıklık sistemini güçlü tutmak ve virüsün yoğun olabileceği kapalı ortamlardan uzak durmaktır. C vitamini başta olmak üzere vitamin takviyeleri de hastalığa yakalanmamak adına oldukça önemlidir.

Nezle ve Gribi Hafif Atlatmak için Ne Yapmalı?

Nezleye veya gribe yakalandıktan sonra yapılması gerekenler benzerdir. Hastalığı hafif atlatmak için en önemli kural istirahat etmektir. İyi havalandırılmış bir odada rahat edilebilecek bir pozisyonda dinlenmek hastalığı hafif atlatmak için çok önemlidir. Bunun yanında bol bol sıvı tüketimi ve vitamin takviyesi bağışıklığı güçlendirecek, dolayısıyla hastalığın seyrini hafifletecektir. Ateş yükseldiği zamanlarda parol almak ateşi düşürecektir ve vücut savunmasına da yardımcı olacaktır. Ihlamur çayı, tavuk çorbası gibi sıcak içecekler de sık sık tüketilmelidir.

Virüsler antibiyotikle tedavi edilmediğinden doktora gitmek çok da anlamlı değildir. Doktor da tıpkı yukarıda yazanları söyleyecektir. Ve bunları iyi bir şekilde uygularsanız çok kısa bir sürede hastalığı yendiğinizi fark edeceksiniz.